Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Humans

26/10/2012 hasta 09/12/2012
Sala Gòtika

Jordi Jové / Maite Villafranca / Jordi Zaldívar

Humans és un treball encetat fa temps pels tres artistes que es fonamenta en una sèrie molt llarga de retrats. Tots tres creadors, amb una consolidada trajectòria en llenguatges avantguardistes, recuperen l’ofici del dibuix del natural, amb una intenció clara de retorn a l’essencial, a l’ofici de captació directa de la realitat.

Jordi Jové (Seròs, 1961) presenta retrats reals, de personatges del seu entorn –coneguts, familiars, models contractats... Captats amb el seu propi cos i en el seu propi espai, amb la seva seriositat i aïllament, amb la seva màscara i amb la seva veritat.

Jordi Zaldívar (Barcelona, 1959) mostra una sèrie de retrats de perfils que permeten reconèixer el rostre pel seu contorn. El fons actua com a forma negativa que complementa les formes del cap. Aquesta manera de representació arrenca al Quatrocentto com a forma elegant de retrat i la idea s’adapta a la numismàtica, per plasmar governants, herois i déus en monedes per familiaritzar-los.
Una altra part del seu treball consisteix en la gravació en vídeo de diferents fragments del diàleg que s'estableix amb els retratats.

Maite Villafranca (Lleida, 1962) amb un treball barreja de dibuix i vídeo, crea un univers humà ple de contrastos on les sensacions humanes queden latents amb la fragilitat i alhora força del dibuix, amb el ple i el buit dels cossos sense rostre, amb l’atracció del negre i la calidesa del blanc. Despulla la imatge creant una tensió entre absència i presència on es posa en evidència la condició vulnerable de la humanitat.