Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Sala Emili Pujol

Sala Emili Pujol

El Llegat Emili Pujol és un fons estrictament musical, cedit l'any 1988 a la ciutat de Lleida per la Sra. Adelaida Robert, vídua de l’eminent músic lleidatà i instal·lat a la seu de l'Institut d’Estudis Ilerdencs. El llegat fou obert al públic el 15 d'abril de 1988 en una sala condicionada a tal efecte.

El fons, format per un conjunt de 732 partitures de música per a guitarra, conté un important nombre d'obres originals del propi Emili Pujol i també obres d'altres compositors contemporanis com Albéniz, Brocqua, Antonio de Cabezón, Falla, Granados, Valderrábano, etc. juntament amb composicions dedicades d'autors com Brindle-Borsi, Daniel Fortea, Javier Hinojosa i Mario Parodi.

Com a mestre de guitarra Emili Pujol va marcar una fita en la tècnica d'aquest instrument, el seu mètode Escuela razonada de guitarra engloba tots els aspectes de la tècnica de la guitarra. L’obra consta de quatre volums i ha estat traduïda a nombrosos idiomes.

Els instruments, situats en una vitrina, amb la intenció de preservar-ne la conservació són els que utilitzava normalment el mestre Pujol en els seus concerts. En destaquen pel seu valor històric: la guitarra Torres (1863), la guitarra Garcia (1903) i la guitarra Barroca (1806).

Complementen el llegat una petita biblioteca auxiliar, una part del seu mobiliari personal i un conjunt de fotografies, quadres i condecoracions que ajuden a conèixer millor la figura del mestre Pujol.

Difusió del fons
Llegat Emili Pujol (accés al DVD amb la informació del llegat)