Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

SEMINARIS DE TRANSCRIPCIÓ DE DOCUMENTS

dijous, 18 març, 2021 - 17:00
Biblioteca IEI

SEMINARIS DE TRANSCRIPCIÓ DE DOCUMENTS

El Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental organitza, per segon any consecutiu, i en col·laboració amb la Secció de Geografia i Història, els Seminaris de Transcripció de Documents, tot estructurant-lo en quatre sessions lectives que es realitzaran aquest proper mes de març.

Els Seminaris permetran a la Biblioteca presentar una nova eina per contribuir a fomentar la recerca dels fons. A partir del dia 16 de març s’implementarà al repositori d’objectes digitals l’aplicació de les transcripcions en línia i aquest serà l’aplicatiu que utilitzaran els assistents en les diferents sessions programades.

Els Seminaris de l’any passat es van centrar en fer una introducció a la paleografia i a la lectura de texts antics. Durant les diferents sessions es va incidir en el coneixement de les abreviatures i en la datació de documents. Els seminaris organitzats aquest any seran útils per avançar en l’aprenentatge de la lectura de documents antics, alhora que també serviran per millorar l’accés als continguts digitals, ja que les transcripcions s’implementaran i aquest fet permetrà ampliar les possibilitats de cerca, donat que els documents es podran cercar per qualsevol paraula del text.

Es restringirà el nombre d’assistents, per donar acompliment de les mesures sanitàries establertes i evitar, d’aquesta manera que el grup sobrepassi la trobada de l’aforament permès en un mateix espai.

Sessions seminari: 16, 18, 23 i 25 de març
Horari: 17.00h a 18.30h
Espai: Biblioteca
Equip docent seminari: Núria Preixens, Guillem Roca
Nombre alumnes: 10 (rigorós ordre inscripció)
Inscripció: gratuïta. arxiusiei@diputaciollleida.cat
Requisits d’inscripció:
Nocions bàsiques de paleografia
Cada alumne haurà de dur el seu ordinador per realitzar les transcripcions