Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Maite Villafranca. Basses

17/04/2008 to 29/06/2008
Sala Gòtika

L’artista

Maite Villafranca (Lleida, 1962) és llicenciada en Belles Arts amb una llarga trajectòria artística i expositiva. Compagina el seu vessant creatiu amb la pedagogia artística per al Departament d’Educació.
Guanyadora d’un bon nombre de beques i premis, té obra en les col•leccions de les principals institucions de la ciutat i també en d’altres de l’estranger (França).

L’exposició

La instal•lació Basses parteix de l’estudi paisatgístic d’un espai concret, les Basses d’Alpicat, un espai amb connotacions plàstiques però també socials, per tot el que històricament han representat. Un patrimoni plàstic, cultural i literari on l’espectador sensible pot quedar totalment immers.

En aquests moments, la petjada humana no hi és present, però es fa perceptible en certs detalls de quotidianitat: vestuaris anònims, fustes de colors, paviments de tova, ciments deteriorats... Atmosferes, ara neutres, que contrasten amb retalls dels colors del parxís, desproveïts de qualsevol temptació del glamour passat.

Maite Villafranca treballa sobre els paisatges subjacents, per fomentar un debat crític sobre la concepció social dels espais d’ús quotidià.

Les imatges són una narració de l’espai i el temps. A banda, es presenta en suport audiovisual tot el llarg procés de treball.

Documents relacionats: