Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Mèxic fotografiat per Luís Buñuel

18/03/2009 to 15/04/2009
Sala Gòtika

L’exposició

Entre els fons de la Filmoteca Española, s’hi conserva una col·lecció de fotografies, realitzades per Buñuel, utilitzades per a la localització dels exteriors de les seves pel·lícules de l’etapa mexicana. El director va arribar a Mèxic l’any 1946, gairebé per casualitat, després d’una sèrie de tribulacions. En un moment en què estava sense feina i sense pàtria, aquest país l’acollí i li donà treball, cosa que li permeté realitzar el cinema que tots reconeixem. A Mèxic va residir-hi fins la seva mort, l’any 1983. Entre 1947 i 1965 va enregistrar-hi un total de vint pel·lícules.

En aquestes imatges s’hi pot percebre un Mèxic totalment allunyat de tòpics turístics, amb una sensibilitat que aflora en els petits detalls. Tot i no tractar-se de fotografies artístiques, es podria dir que tenen la suficient qualitat com per constituir en sí mateixes un element estètic digne d’admiració. No obstant, el seu principal valor no és aquest, sinó el d’aportar referències per conèixer millor l’obra de Luis Buñuel i mostrar aspectes poc coneguts del seu treball.

L’exposició Mèxic fotografiat per Luis Buñuel ha estat organitzada per la Filmoteca Española i el Centro Buñuel de Calanda.

Documents relacionats: