Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Oriol Rosell. Living City, capsule home

28/09/2006 hasta 12/11/2006
Sala Gòtika

L’artista

Oriol Rosell (Barcelona, 1969), format a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, a Barcelona, i a l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida, Oriol Rosell és, actualment, tècnic superior en fotografia artística. De les exposicions en què ha participat cal destacar les col·lectives De Vniversitate, a la Universitat de Lleida (1997), Plural, 4 realitats, al Col·legi d’Arquitectes (1998) i Situació Lleida, a la Panera (2005). De les individuals en destaquem Happening’66, a l’Ateneu Cultural de Lleó i Pop Art Club, a la Sala Sant Joan de Lleida.

Actualment alterna l’activitat com a fotògraf professional amb la col·laboració com a docent en cursos de fotografia a la Universitat de Lleida i a l’EMBA.

L’exposició

Living City, capsule home és una instal·lació que planteja, mitjançant l’arquitectura i la fotografia, les influències i relacions que s’estableixen entre l’individu i l’espai que habita.

Modus vivendi és un primer pas, una sèrie d’imatges domèstiques, espais reals, que mostren la personalització de qui els viu. Són 140 fotografies de les persones a les seves cases que, a manera de cens demogràfic, tracten d’enregistrar tot un seguit de noves generacions en el seu hàbitat. El resultat és documental, antropològic i, perquè no, estètic.

Capsule Home és la segona fase del treball, la col·locació de les cent quaranta imatges de Modus vivendi en l’arquitectura. Es tracta de la col·locació a la sala d’una maqueta inspirada en la Nakagin Capsule Tower, un edifici de l’arquitecte japonès Kisho Kurokawa. Amb una alçada de més de 3 m., es basteix volumètricament una construcció on els habitatges esdevenen càpsules, elements seriats i transportables a qualsevol lloc i a qualsevol ciutat. Encapsulada la realitat en forma de ficció es provoca la mirada indiscreta de l’observador als espais privats.

Documents relacionats: