Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Enriqueta Vendrell. Pensament

09/03/2006 fins 30/04/2006
Sala Gòtika

L’artista

Enriqueta Vendrell (Lleida, 1966) és una artista amb una consolidada trajectòria. Guanyadora, entre d’altres distincions, de la 7a convocatòria de l’Entrega (any 2001), recentment ha participat en l’exposició col·lectiva Espais de refugi. Espais de retret. Els tallers i els artistes, celebrada a la Sala Gòtica i presentada, també, a la I Fira d’Art Internacional de Girona (INART’2005).

L’exposició

El projecte que presenta a l’IEI pren com a eix temàtic la idea del procés de transformació per efecte del temps en els éssers i les coses. Aquesta és, en paraules seves, la finalitat de l’exposició:

“Em fascinen els canvis i les transformacions, a la vegada em produeixen reflexions i fan que em qüestioni, sobretot, la importància que tenen. No sé si un canvi provoca la diferència, aquesta és la meva pregunta principal, però tampoc no sé si aquesta diferència és o no important.

Reivindico el canvi com un fet quotidià.

El projecte Pensament sorgeix de l’espai, de la referència que té la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs com antic hospital. L’arquitectura singular, amb un pati interior on hi ha plantes, un element de l’exterior que introdueixo a l’interior, a la sala d’exposicions, i deixo que canviï, que es transformi fins a la mort.

La mort, tan quotidiana, també, en un hospital”.

Documents relacionats: