Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

DARDER - DURAN, Barcelona anys 60

dimarts, 28 juliol, 2015

Darder-Duran. Barcelona anys 60

La selecció de fotografies de Narcís Darder i Ricard Duran que es presenten en aquesta exposició són un clar exemple de la potència visual i conceptual que en moltes ocasions pot arribar a tenir la fotografia pensada i realitzada per afeccionats. És una exposició que permet veure dos autors per separat però també dos autors coetanis que poden arribar a tenir una mirada complementària.

Les fotografies de Narcís Darder van des del documentalisme que permet transmetre’ns el testimoniatge visual de l’època viscuda per l’autor, fins a imatges amb clares influències de moviments com el constructivisme i la fotografia subjectiva en les quals el fotògraf dóna regna solta al seu interès per buscar nous plantejaments al seu llenguatge.

En l’obra de Darder podem reconèixer des d’una part de la Barcelona del tardofranquisme, amb els espais i edificis que a poc a poc la ciutat va haver d’anar guanyant per l’arribada de la immigració espanyola, fins a altres enclavaments que sempre han pertangut a Barcelona. En moltes d’aquestes imatges trobem una atmosfera carregada de referències a Roberto Rossellini i Vittorio De Sica, és a dir, dels millors directors del Neorealisme italià, però sempre sense perdre l’essència de l’instant decisiu característic del llenguatge fotogràfic que tan bé va saber plasmar Cartier-Bresson.

Són fotografies en les quals veiem al Darder ràpid i àgil capaç de captar mirades, accions i situacions que permeten a l’espectador imaginar-se petites històries.

 

Documents relacionats: