Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Leandre. Paissatge darrer

18/12/2008 fins 09/03/2009
Sala Gòtika

L’exposició

L’exposició Leandre. Paisatge darrer és una producció pròpia de l’IEI. Es tracta de 46 fotografies inèdites dels dies previs a la demolició del taller de Leandre Cristòfol. Aquell estiu de 1998, l’artista Josep Ripoll i els fotògrafs Marcel Curcoy i Àlex Francès entren a l’estudi que l’artista tenia a l’Avinguda Catalunya, hores abans de la seva demolició. Allà hi realitzen aquestes fotografies.

Defugint deliberadament la dimensió plàstica de l’artista, explicada ja sobradament, l’exposició Paisatge darrer proposa una lectura poètica de l’espai on Cristòfol donà forma al seu univers creatiu: el seu estudi. Però no s’hi mostra un taller en ple funcionament, sinó un espai abandonat, ja fora d’ús, on els objectes que hi resten recorden, muts, la personalitat discreta i tímida de l’artista. Uns objectes que, apartats ja totalment del seu posseïdor i aturats en el temps, esdevenen una icona, gairebé un símbol.

Leandre. Paisatge darrer explica el Cristòfol més íntim, una visió sense la qual no es pot abastar l’autèntica dimensió del personatge. Es planteja el tema de l’absència i de la personalitat suggerida en els seus objectes més quotidians. Sens dubte és una exposició singular, que parla més de ser que del fer; del quan i l’on més que del què.

Documents relacionats: