Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

ZONA ZERO - MÀGIA BROSSA

14/02/2020 fins 29/03/2020
Zona Zero

Joan Brossa continua sent un poeta actual, interpel·lador i lúdic, tal com ha fet evident la celebració del seu centenari. La seua gran capacitat comunicativa li permet arribar a tots els públics, sobretot als que més els agrada passejar lliurement pels terrenys artístics de la frontera entre gèneres —la poesia visual, escènica, objectual, l’acció i experimentació de tota mena...— i pels canvis de codis, sempre amb la imaginació i la transformació constant per divisa.

Per això vam creure, des de la Secció de Llengua i Literatura de l’IEI, que l’obra brossiana podia ser un bon punt de partida —una espurna— perquè el jovent dels centres educatius que fan batxillerat o cicles formatius artístics participés en un projecte col·lectiu de creació artística que culminés en l’exposició que us presentem. Sovint oblidem que l’escola és, en part, un centre cultural i que cal, de tant en tant, portar la feina de l’aula a mostrar-se davant la societat. Creiem que, en aquest cas, us sorprendrà la maduresa humana, formal i tècnica, de les obres que ha fet l’alumnat de l’institut Màrius Torres, del col·legi Episcopal, de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny Ondara.

A més de felicitar els alumnes, volem agrair el plus d’esforç i guiatge dels seus professors —professores, majoritàriament—, l’acollidora disponibilitat de les escoles i la bona feina d’Anselm Ros, veritable “seny ordenador” de l’exposició.

“L’art serveix per a netejar-nos els ulls”, deia Karl Kraus. L’art pot netejar els ulls del qui el fa i del qui el mira dels pòsits de rutina incrustats a les ninetes. Només demana —i us demanem— una mirada atenta, creativa i juganera. I que us deixeu endur per la seua màgia, per aquesta “Màgia Brossa”, en què de vegades res no és el que sembla...

Salvador Escudé

Coordinador de la Secció de Llengua i Literatura

VISITA VIRTUAL EXPOSICIÓ