Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

So far, so close

26/02/2015 fins 17/05/2015
Sala Gòtika


Visita virtual 360

L’exposició

So far so close

Sala Gòtica, del 26 de febrer al 17 de maig de 2015

 

Els fotògrafs Jordi Adrià i David Besora ens presenten una col·lecció d’imatges en què, cadascú, emparella dues imatges urbanes, una lleidatana i una d’un altre racó del món, com si de bessons es tractés. Però, com tots els bessons, s’assemblen molt, però no són rèpliques exactes. Alguna cosa aproxima les dues imatges. En ocasions una forma, un color, una figura. Un referent objectiu. En altres, la subjectiva mirada de l’artista. La simbiosi entre les imatges-  capturades en llocs potser molt distants entre sí però que a l’espectador li podrien resultar familiars- posa de manifest que la feina del fotògraf, la feina de l’artista, tant es pot produir al cap del carrer cop a l’altra punta de món.

Els artistes

Jordi Adrià (Lleida, 1972)

Als 18 anys comença a treballar com a fotògraf en un diari local de la ciutat de Lleida. Durant els següents 5 anys treballa per diferent diaris locals a Eivissa i Lleida. En aquesta darrera ciutat treballa com a corresponsal per al diari El Mundo i l’agència EFE. L’any 1996 marxa a Londres per establir-se com a fotògraf internacional treballant com a corresponsal per diaris com El País, El Mundo, El Periódico de Catalunya, El Correo, i diverses revistes, com MAN, Marie Claire, Vogue...

L’any 2000 estudia la carrera de Cine i producció de TV a la Universitat de Westminster, on descobreix l’atractiu de diferents tipus de fotografia, com la publicitària. Des de fa 5 anys s’estableix com a fotògraf de publicitat, treballant entre Londres i Madrid.

David Besora (Lleida, 1969)

Va estudiar fotografia a l’Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. Es va perfeccionar en diversos cursos i tallers, tant de fotografia, com de moda, edició gràfica, art i robòtica. És creador visual, director de Curtis Myfilm, Festival Experimental de Curtmetratges de Lleida, free-lance i professor de cursos de fotografia.

Redactor gràfic a l'agència EFE. Director de la galeria Fotodelux. Ha realitzat una vintena d'exposicions gràfiques, curtmetratges, llibres i ha estat ajudant, operador i creador de programes de televisió. Molts dels seus treballs han estat reconeguts i guardonats en diversos certàmens. 

 

 

 

Documents relacionats: