Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Espai iX

 

DARRERA EXPOSICIÓ:

EXPOSICIÓ PREMI MARRACO 2019

06/02/2020 fins 29/03/2020

 

VISITA VIRTUAL EXPOSICIÓ

 

El Centre Penitenciari Ponent organitza la 32 a Edició del Premi Marraco de ceràmica, pintura i escultura, amb la col·laboració de la Diputació, l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs qui cedeix la sala d’exposició; el Cercle de Belles Arts, juntament amb l’Associació d’Arts de Ponent que atorgan els premis; i finalment coneguts artistes locals  que formen part del jurat.

És el premi més antic dels organitzats pels tallers artístics dels centres penitenciaris  catalans. L’any 1987, un intern del CP Lleida 2 va guanyar un concurs de pintura de la Festa Major de Lleida, la qual cosa va suposar el primer contacte entre ciutat, art i presó de Lleida.

A partir d’aquí, es va pensar en un certamen propi per a les persones privades de llibertat.

El primer de tots es va celebrar a aquest centre i més tard es va obrir a la resta de presons de Catalunya i es va començar a traslladar l’exposició a fora de la presó. Fins i tot l’hem  internacionalitzat amb la participació de la presó francesa de Lannemezan, en el passat, i ara amb la del Centre Penitenciari d’Andorra.

S’atorguen premis a les tres modalitats del concurs, la pintura, la ceràmica i l’escultura en dues categories: tema lliure i un premi especial que cada any té una temàtica diferent, enguany és:

500 anys de la mort de Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci ( Vinci, Toscana,15 d’abril del 1452- Amboise,2 de maig del 1519) fou un artista toscà i home d’un esperit universal, a la vegada científic,enginyer,inventor,anatomista, pintor, escultor, arquitecte,urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor.

Leonardo fou alumne del cèlebre pintor florentí Andrea del Verrocchio. Els seus primers treballs importants foren realitzats al servei del duc Lluis Maria Sforza a Milà.

 

 

 

ESPAI iX

L’Espai iX és l’espai reservat per al territori de la demarcació. Una ambaixada cultural territorial o l’aparador de les comarques i de les diverses associacions culturals a la capital.

 

Objectius i línies d’actuació

 

Atendre les necessitats del territori.

 

Exposicions no produïdes per l’IEI, sinó produïdes als diferents municipis i/o institucions culturals de la demarcació, sense limitació temàtica. L’únic condicionant serà el de la qualitat, tant de contingut com de presentació

 

La durada de les exposicions serà variable en funció de cada projecte. Un mínim de 15 dies fins un màxim d’1 mes.

 

 

 


Responsable de l'Espai iX:
Sr. Anselm Ros Perdrix 
973 26 17 99
aros2@diputaciolleida.cat