Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Pati IEI - Exposició de plantes dels secans de Ponent

10/05/2016 fins 11/05/2016
Pati de l`IEI

La Secció de Botànica de l’IEI i l’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida, amb la col·laboració del Departament d’Hortofructicultura, Botànica i Jardineria de la Universitat de Lleida presenten els dies 10 i 11 de maig l’exposició ‘Plantes de Secans de Ponent’.

Els visitants poden veure plantes fresques, collides el dia anterior, i posades en aigua en ampolles d’aigua reciclades. Per tal de conèixer exactament de quina planta es tracta, els organitzadors han creat unes etiquetes identificatives que inclouen la família, el nom científic, el nom popular en català i la seva abundància relativa en el territori. Les plantes que es troben protegides, òbviament, no es colliran però en el seu lloc hi anirà una fotografia.

La mostra, compta amb més d’un centenar d’espècies, i s’ordena segons les afinitats que tenen les plantes recol·lectades. Per tal d’acostar més el coneixement de cadascuna d eles plantes als visitants, s’han col·locat uns cartells explicatius dels hàbitats i uns roll up que permeten que el visitant es faci una idea clara de què són els Secans, on es troben i per què és tant important conservar els Secans i les plantes estèpiques que hi habiten.