Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

ESPAI iX - PREMI MARRACO 2019

06/02/2020 fins 29/03/2020
Espai iX

 

VISITA VIRTUAL EXPOSICIÓ

 

El Centre Penitenciari Ponent organitza la 32 a Edició del Premi Marraco de ceràmica, pintura i escultura, amb la col·laboració de la Diputació, l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs qui cedeix la sala d’exposició; el Cercle de Belles Arts, juntament amb l’Associació d’Arts de Ponent que atorgan els premis; i finalment coneguts artistes locals  que formen part del jurat.

És el premi més antic dels organitzats pels tallers artístics dels centres penitenciaris  catalans. L’any 1987, un intern del CP Lleida 2 va guanyar un concurs de pintura de la Festa Major de Lleida, la qual cosa va suposar el primer contacte entre ciutat, art i presó de Lleida.

A partir d’aquí, es va pensar en un certamen propi per a les persones privades de llibertat.

El primer de tots es va celebrar a aquest centre i més tard es va obrir a la resta de presons de Catalunya

i es va començar a traslladar l’exposició a fora de la presó. Fins i tot l’hem  internacionalitzat amb la participació de la presó francesa de Lannemezan, en el passat, i ara amb la del Centre Penitenciari d’Andorra.

S’atorguen premis a les tres modalitats del concurs, la pintura, la ceràmica i l’escultura en dues categories: tema lliure i un premi especial que cada any té una temàtica diferent, enguany és:

500 anys de la mort de Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci ( Vinci, Toscana,15 d’abril del 1452- Amboise,2 de maig del 1519) fou un artista toscà i home d’un

esperit universal, a la vegada científic,enginyer,inventor,anatomista, pintor, escultor, arquitecte,urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor.

Leonardo fou alumne del cèlebre pintor florentí Andrea del Verrocchio. Els seus primers treballs importants foren realitzats al servei del duc Lluis Maria Sforza a Milà.