Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

XLVI Jornada de Treball 'Registre fòssil a les Terres de Lleida'

dissabte, 29 setembre, 2018 - 09:45
Tartareu (Les Avellanes i Santa Linya)

XLVI Jornada de Treball

TARTAREU (LES AVELLANES-SANTA LINYA)

La Noguera

29 de setembre de 2018

 

Registre fòssil a les Terres de Lleida

Homenatge a Antoni Lacasa

9:15 h. Arribada participants

 

9:45 h. Presentació  de la jornada

 

10:00-11:00 h  Primera Sessió

 

Proposta d’un Parc Geològic a Llitera i Ribagorçà, amb els municipis fronterers amb la Noguera”, Josep M. Mata Perelló

 

Els darrers dinosaures d’Europa. La divulgació d’un món fascinador”, Àngel Galobart

 

Una vida estimant els fòssils. El fons Paleontològic de Tartareu i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs”,  Antoni Lacasa i Cònsul

 

11:00-11:20 h. Pausa – cafè

 

11:20-14:15h. Segona Sessió

 

. “Com els cianobacteris modifiquen l’atmosfera terrestre: els oncòlits d’Alòs de Balaguer”, Josep Roqué i Buscató

 

Registre fòssil  a la zona d’Artesa de Segre”, Ramon I. Canyelles

 

Localització de fòssils al Montsec de Rúbies”, Jordi Pasques

 

Registre fòssil al Pla d’Urgell ”, Sebastià Garralón

 

La Col·lecció de fòssils del Museu de Cervera”, Aixà Tossal i Carme Bergés

 

Fòssils a la cantera del Talladell i el fons del Museu de Tàrrega”, Ramon Estadella

 

Troballa de fòssils al tram IV del Canal Segarra Garrigues” per Elisabet Blaya*

 

Registre fòssil a la Vall del Corb i del Maldanell”, Miquel Torres

 

Registre de fòssils a les graveres del riu Corb i del Riu de les Arenes”, Miquel Torres, Rafel Martí, Jaume Torres i Jaume Massana

 

 

14:15-14:30 h. 

Lliurament del Premi Athanàgia 2018Lluís Garrofé i Cònsul.

 

 

14:30-16,30 h.

Dinar a “Lo pagès del Montsec” de Tartareu.

 

16:30-19,00h. 

Visita al patrimoni històric de Tartareu,

guiada per Lluís Garrofé, Antoni Lacasa i Xavier Escuder.

 

Notes:

-Les comunicacions tindran 15 minuts com a màxim per ser exposades.

-Els comunicants hauran de carregar el PowerPoint abans de l’inici de la jornada (9,45h).

-El menú del dinar serà: amanida completa, fideus de confitat, gelat, beguda (aigua, cervesa, vi, cafè i xupito).  Preu 17 €. Cal confirmar-lo abans del 25 de setembre grupderecerques@gmail.com