Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

La Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d’avui l’exposició commemorativa dels 130 anys d’història de la UGT

L’acte inaugural s’ha celebrat avui amb la participació, entre d’altres, de Joan Talarn, nou president de la Diputació de Lleida, de Roberto Fernández, Pepe Álvarez i Camil Ros

La mostra es podrà veure fins al 30 de juliol i està  formada per 20 panells volumètrics de 2x3 metres, 14 d’ells de caràcter històric i 6 temàtics, amb l’objectiu de repassar les principals fites del sindicat

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest divendres l’acte inaugural de l'exposició ‘130 anys de lluites i conquestes’, amb motiu del 130 aniversari de la fundació de la UGT (Unió General de Treballadors). La mostra està instal·lada a la Sala Montsuar, on es podrà veure fins al dia 30 de juliol.

La inauguració ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; acompanyat dels vicepresidents Jordi Latorre i Estefania Rufach. També hi han assistit, entre altres, Ramon Farré, delegat de la Generalitat a Lleida; José Crespín, delegat del Govern a Lleida; Jorgina Freixenet, regidora de l’Ajuntament de Lleida; Roberto Fernández, ex rector de la UdL; Pepe Álvarez, secretari general de la UGT Confederal; Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya; i José Luis Aguilá, secretari general de la UGT de les Terres de Lleida.

En la seva intervenció, Joan Talarn ha volgut destacar la “història i la significació” del sindicat, i ha felicitat l’UGT “per l’exposició”, però sobretot per la seva lluita i per la defensa “dels drets i les reivindicacions dels treballadors i de les treballadores, i perquè em consta que en el futur ho continuarem fent amb la mateixa força i convicció amb què ho heu fet en el passat”.

Durant l’acte, Roberto Fernández, ha ofert una introducció sobre el context històric del sindicat, i també s’ha projectat un vídeo, tot plegat abans que s’hagi efectuat una visita a la mostra.

Aquesta exposició itinerant ha visitat nombrosos poblacions catalanes i españoles després que fos inaugurada a Barcelona coincidint amb l’acte de celebració del 130 aniversari de la fundació de la UGT. Està formada per 20 panells volumètrics de 2x3 metres, 14 d’ells de caràcter històric i 6 temàtics, amb l’objectiu de repassar les principals fites del sindicat en els anys de protestes, sota la dictadura de Primo de Rivera, amb l’arribada de la Segona República, durant la Guerra Civil, en l’època de la clandestinitat i l’exili per la dictadura franquista. Continua amb l’arribada de la democràcia i la legalització del sindicat, els anys 80, en què la UGT va ser la primera força sindical, i fins a l’etapa més moderna, amb els nous reptes socials, les alternatives per sortir de la crisi i la recuperació de drets laborals.