Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’ELA i les malalties neurodegeneratives centren el debat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb una xarrada emmarcada dins el cicle ‘Ciència a l’IEI’

La conferència, que ha anat a càrrec del doctor en Medicina i Cirurgia Josep Esquerda Colell, ha definit els reptes que comporten aquestes malalties

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimecres una jornada dedicada a l’ELA i a les malalties neurodegeneratives, mitjançant una xarrada que ha anat a càrrec del doctor en Medicina i Cirurgia Josep Esquerda Colell.

Emmarcada dins el cicle ‘Ciència a l’IEI’, Esquerda, que també és especialista en Anatomia Patològica i professor de la Universitat de Lleida especialitzat en Medicina Experimental, ha ofert una xarrada titulada ‘L’ELA i les malalties neurodegeneratives: un gran repte del segle XXI’.

El doctor Josep Esquerda destaca per les recerques que ha dut a terme al voltant de les malalties degeneratives de la motoneurona, com són l’esclerosi lateral amiotròfica, més coneguda com l’ELA, i l’atròfia muscular espinal (AME), utilitzant tant models cel·lulars in vitro com animals transgènics. En els últims deu anys ha estat IP en vuit projectes de recerca homologats i és autor de 21 publicacions en revistes indexades.

Aquesta sessió forma part del cicle ‘Ciència a l’IEI’, una sèrie de sessions que pretenen donar a conèixer les darreres actualitzacions científiques a càrrec d’investigadors que hi treballen constantment. La pròxima entrega, programada pel dimecres 13 de novembre, anirà a càrrec de Maite López Sánchez i tractarà sobre ‘Intel·ligència artificial: present, oportunitats i reptes de futur’.