Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

El pianista Eudald Buch inaugura la 19a edició del Festival de Música de la Vila de Rialp amb un concert a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Ha interpretat peces de Domenico Scarlatti, Franz Joseph Haydn, Isaac Albéniz i Johannes Brahms

Tal com ja es va fer l’any passat, l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat l’escenari del concert inaugural del Festival de Música de la Vila de Rialp, que enguany arriba a la seva 19a edició. El concert ha anat a càrrec del pianista Eudald Buch.

Aquest nou format inaugural, amb una actuació fora de l’àmbit natural del Festival de Rialp, es va encetar en la passada edició del certamen i enguany s’ha reeditat. En aquesta ocasió, el protagonista ha estat el pianista Eudald Buch, que ha ofert un programa format per composicions de Domenico Scarlatti, Franz Joseph Haydn, Isaac Albéniz i Johannes Brahms.

Nascut el 1997 i format a l’Escolania de Montserrat, al Conservatori de Vic i a la Chetham’s School of Musi de Manchester, en l’actualitat Eudald Buch estudia amb Vladislav Bronevetzki a l’ESMUC i Elissio Virsaladze a Fiesole (Florència). També ha rebut consells de Pascal Devoyon, Jacques Rouvier i especialment de Christian Blackshaw. Ha estat becat per la Fundació Victòria dels Àngels. i ha tocat als festivals de Buxton i Hellens (Anglaterra) i The International Holland Music Sessions (Holanda), en sales com ara l’Auditori de Barcelona, l’Atlàntida de Vic, l’Auditori Enric Granados de Lleida i l’Auditori Pau Casals del Vendrell, a més d’haver-ho fet en directe per a l’emissora de música de la BBC (Radio 3). També ha col·laborat com a solista amb l’Orquestra de Cambra de Vic, la Chetham’s Symphony Orquestra i membres de l’OBC.

Pel que fa a la resta del Festival de Música de la Vila de Rialp, es desenvoluparà de juliol a setembre, amb un total de dotze concerts que en conjunt oferiran una proposta marcada per la varietat d’estils, tot plegat sota la direcció de Rialp Musical Associació.

Les actuacions previstes són les de l’Orquestra Victoria de los Ángeles (3 d’agost), Mireia Farrés i Mercè Hervada (8), Arnau Tomàs (10), Valencia String Quartet (13), Toti Soler Quartet amb ‘Els dits de la música’ (15), Philarmonisches Camerata Berlín (16), Barcelona Guitar Trio & Dance (17), Clara Montes i José Luis Monton amb ‘Del alma a Lorca’ (24), Jordi Montáñez (31 d’agost), Patrícia Garcia Gil amb ‘Forte piano’ (7 de setembre) i la cloenda amb Josep Colom i la Banda del Peirot (26 de setembre).

Podeu consultar la programació completa a: http://www.festivalrialp.com/ca/festival/.