Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

‘El “potser” com a públic’, de Perejaume, enceta una col·lecció de petits llibres d’artistes fruit d’una iniciativa de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

L’obra s’ha presentat avui a l’Espai Funàtic, que també ha acollit la projecció de la pel·lícula documental ‘Maniobra de Perejaume. Discurs del maniobrer’

L’Espai Funàtic de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del llibre ‘El "potser" com a públic’ i de la projecció de la pel·lícula documental ‘Maniobra de Perejaume. Discurs del maniobrer’.

‘El "potser" com a públic’ forma part de les novetats editorials que ha va llençar l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb motiu del darrer Sant Jordi. El volum va servir per encetar una col·lecció exclusiva de petits llibres estampats –com una col·lecció de Sant Jordi– que any rere any l’IEI té previst encarregar a un artista, amb la idea que aquest se serveixi del seu llenguatge habitual. L’obra tindrà sempre un tiratge limitat i, enguany, com a any d’estrena, s’ha encarregat a Perejaume, que ha proposat una reflexió, escrita fa onze anys, sobre les morfologies de públic.

Artista i escriptor, Perejaume es va formar freqüentant l’obra de Joan Brossa, J.V. Foix i Jacint Verdaguer, així com la cultura popular del Maresme i el món de la pagesia. Entrellaçant creació plàstica i literària, la seva obra combina pintura, escultura, paraula, acció, vídeo i so, tot qüestionant les relacions entre natura i cultura. El 2005 va rebre el Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya per ‘Els cims pensamenters’ i, el 2006, el Premi Nacional d’Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura d’Espanya per la reformulació de la relació entre art i territori. Algunes de les seves intervencions i exposicions més notòries són els medallons del Gran Teatre del Liceu (1999), les retrospectives ‘Deixar de fer una exposició’ (MACBA, 1999) i ‘Ai Perejaume, si veies la munió d’obres que t’envolten, no en faries cap de nova!’ (La Pedrera, 2011) o la col·laboració amb l’exposició del CCCB ‘La màquina de pensar’ amb la videoinstal·lació ‘La rel de l’arbre és una roda’ (2016). Entre els seus llibres, destaquen ‘L’obra i la por’, ‘Pagèsiques’, ‘Paraules locals’ i ‘Treure una marededéu a ballar’.