Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Presentació del 12è festival ‘Musiquem Lleida’

La directora de l’IEI, Montserrat Macià, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la dotzena edició del festival Musiquem Lleida, que se celebrarà en diversos indrets de la ciutat de Lleida i poblacions de les comarques de la Plana entre els dies 6 i 8 d’octubre. La roda de premsa ha tingut lloc a l’antic convent de Santa Clara, i ha comptat amb la participació de la directora del cicle ‘Musiquem Lleida, Carme Valls, la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, i el director dels SSTT de Cultura a Lleida, Josep Borrell.

Durant la seva intervenció, la directora de l’IEI ha destacat l’esforç fet per la Coral Shalom, organitzadora del festival, perquè ha aconseguit acostar la música a la ciutadania, un dels objectius bàsics pels quals va néixer aquesta iniciativa.

Montserrat Macià ha volgut remarcar la importància que Musiquem Lleida s’expandeixi pel territori, i ha recordat que el festival s’allarga encara amb concerts a Torrebesses, el Vilosell, la Granja d’Escarp i Térmens, en un esforç de part dels organitzadors d’expandir el cicle fora de la ciutat de Lleida, que ja es repeteix per cinquena vegada.

Finalment, ha destacat el fet que els concerts i els actes culturals siguin oberts a tothom, perquè és la millor manera d’acostar la música i la cultura en general als ciutadans que posar a la seva disposició activitats d’aquests tipus.

Entre els diversos espais on se celebraran concerts a la ciutat de Lleida (Museu de Lleida, plaça Ricard Vinyes, església dels Pares Franciscans, CaixaFòrum, Paeria, i Auditori Enric Granados), l’IEI acollirà les següents actuacions:

Divendres, 6 d’octubre

  • Kahlo piano trio (violí, violoncel i piano) (18.30 hores)

Dissabte, 7 d’octubre

  • Trio Salduie (violí, violoncel i piano) (17.00 hores)
  • Duo Haize eta Zur (percussió i txistu) (18.30 hores)

Diumenge, 8 d’octubre

  • Duo Haize eta Zur (percussió i txistu) (11.30 hores)
  • Basarab orquestra (acordió, violins i percussió) (12.00 hores)
  • Dos de Lis (violí i guitarra) (12.45 hores)