Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Musiquem Lleida! visita dissabte Torrebesses i El Vilosell amb el suport de l’IEI i les actuacions del duo Dos de Lis i el Grup Vocal Mezzos

El territori podrà gaudir d’un festival que, en la seva edició número 12, oferirà 23 concerts d’onze grups d’arreu del món sota l’organització de la Coral Shalom.

Tot i tenir la ciutat de Lleida com a eix principal, la 12a edició del festival internacional Musiquem Lleida! Ofereix enguany diferents activitats al territori, com les que es podran veure aquest dissabte a Torrebesses i El Vilosell, en tots dos casos a les 19.45 hores i sempre sota l’organització de la Coral Shalom amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

Començant per El Vilosell, allí hi actuarà el duo Dos de Lis, format per les lleidatanes Roser Farré (violí) i Laura Fontanals (guitarra), que presentaran el seu primer projecte, Arrels, amb l’objectiu d’aprofundir i redescobrir el repertori per aquests instruments. En aquest concert combinen obres folklòriques llatinoamericanes amb músiques d’arrels espanyoles, amb peces de Celso Machado, Astor Piazzolla, Pablo de Sarasate, Manuel de Falla i Enric Granados.

Passant al concert de Torrebesses, anirà a càrrec del Grup Vocal Mezzos, una formació lleidatana que es va crear a finals de l’any 2009 per experimentar i gaudir de diferents repertoris per a veus blanques, des de polifonia medieval fins a música de compositors actuals.

Format per Isabel Badia, Neus Garravé, Esther Llopis i Montserrat Mestre, el grup recorre part del territori català oferint diferents programes en cicles musicals i diversos esdeveniments, entre els quals destaquen el Festival de Pasqua de Cervera i el Festival d’Estiu Nits Musicals a la Brufaganya. L’any 2012 s’endinsà en el terreny dels espectacles pedagògics dirigits als més petits amb el muntatge La música en colors, i actualment amb L’arbre de la Jana. En els seus concerts, el Grup Vocal Mezzos ha tingut el privilegi de comptar amb l’acompanyament de músics d’alt nivell com els pianistes Jordi Castellà i Marc Castellà, el percussionista Xesco Grau i el contrabaixista Xavier Puertas.

El festival Musiquen Lleida! se celebrarà del 6 al 8 d’octubre amb 23 concerts d’11 grups d’arreu del món. Com a novetat, aquest any el Musiquem incorpora activitats paral·leles en les que s’han involucrat la Federació d’Hostaleria de Lleida, el Gremi de Forners, el Gremi de Llibreters, entre altres sectors vinculats amb la música com ara el cinema, la gastronomia o l’educació. El festival té lloc a Lleida ciutat però també a diferents localitats lleidatanes.