Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’IEI presenta ‘Jesús Moncada, mosaic de vida’, una aproximació a la figura de l’escriptor de Mequinensa obra del lleidatà Marc Biosca

Pagès Editors ha editat aquest volum, un assaig que ens acosta a la personalitat d’un autor que està considerat com un dels millors de la literatura catalana contemporània.

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquesta tarda la presentació del llibre ‘Jesús Moncada, mosaic de vida’, de l’autor lleidatà Marc Biosca.

L’acte ha comptat amb la participació de Rosa Maria Moncada, germana de Jesús Moncada, del filòleg, lingüista i dialectòleg Ramon Sistac, de l’editor Lluís Pagès i del mateix autor de l’obra, Marc Biosca, tot plegat presentat i conduït per Hèctor Moret, escriptor, crític literari, investigador i historiador de la llengua i la literatura catalanes nascut, com Jesús Moncada, a Mequinensa.

Editat per Pagès Editors, el volum és una mena d’assaig d'aproximació lliure, allunyat del relat biogràfic estricte, que ens acosta a la personalitat de Jesús Moncada (Mequinensa, la Franja, 1941-Barcelona, 2005), un home discret i sense estridències i que mai no va aconseguir uns grans èxits de vendes, i que malgrat això està reconegut per la crítica com una de les figures més potents de la literatura catalana contemporània.

Marc Biosca i Llahí (Lleida, 1980) és llicenciat en sociologia i ciències polítiques i de l'administració per la UAB. Actualment viu i treballa a Barcelona. En aquesta mateixa editorial, l'any 2008 es va publicar la seva primera obra: ‘¿Per què ells en diuen Euskal Herria i nosaltres Ítaca?’, traduïda a l'euskera per l'editorial Alberdania.