Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr 

Seu electronica

Inauguració a la Sala Gòtica de l’IEI de l’exposició ‘En’ de l’artista sevillà Manuel Romero, guanyador del Premi IEI del Festival Embarrat 2016

La Sala Gòtica de l’IEI ha acollit aquest divendres la inauguració de l’exposició EN Manuel M. Romero, guanyador del Premi IEI/Embarrat 2016, i que restarà oberta fins el 9 de juliol. L’acte ha comptat amb l’assistència de la directora de l’IEI, Montserrat Macià.

En és una exposició de pintures abstractes que tendeixen a la simplicitat i al silenci visual, com a alternativa a l’actual ús vertiginós de la imatge. Defugint la velocitat de l’entorn, vol crear un espais de pausa i reflexió. Les obres, assossegades i essencials, es fonamenten en la indagació profunda de la pintura per netejar-la de qualsevol afegit i treballar només amb els elements bàsics. Per aquest motiu, només s’utilitza el color negre, en representacions monocromes i amb formats que es relacionen amb l’espai expositiu. la depuració de qualsevol element afegit.  En aquest sentit, el buit ha tingut una importància cabdal en la instal·lació de les obres a la Sala Gòtica.

Romero (Sevilla, 1993) ha presentat exposicions des de 2014, bàsicament a Sevilla, però també a Màlaga o a la Fira d’Art Contemporani de Castelló.

Aquest jove artista andalús utilitza el silenci com a punt de partida del seu discurs i del seu procés creatiu, per tal de proporcionar un llenguatge directe i sintètic a les seves obres, buscant elements plàstics com el suport, el no-color, l’espai, la tridimensionalitat i la relació amb els eu entorn, els processos, el temps o les variacions tonals.